Nieuws

GroenLinks Eemsdelta zoekt Campagnetijgers en Politieke Talenten!

In onze provincie hebben we het unieke geval dat er eind november 2020 verkiezingen gaan plaatsvinden. De gemeenten Appingedam, Loppersum en Delfzijl worden heringedeeld om per 1 januari 2021 samen verder te gaan als de gemeente Eemsdelta! Deze unieke verkiezingen, als enige verkiezingen in het land, brengen met zich mee dat we vanuit heel de provincie, of zelfs vanuit heel het land, ervoor kunnen zorgen dat we een fantastische campagne gaan neerzetten. En alles waar je samen voor gaat groeit!

Lees verder

Stop de vernietiging van het Amazonewoud

Roep Nederland en de EU op het nieuwe handelsverdrag met Brazilië niet te tekenen.

Het Amazone-regenwoud in Brazilië wordt in rap tempo vernietigd: elke minuut van elke dag verdwijnen er ongeveer 4 voetbalvelden aan onmisbare natuur. Grote delen staan nu in brand. Bosbranden, die vaak worden aangestoken en zo de oorspronkelijke bevolking van hun gronden verdrijven. Bomen in het Amazonewoud nemen dagelijks veel CO2 op en maken nog veel meer zuurstof. Dit regenwoud is daarom voor ons allemaal van onschatbare waarde om het klimaat en plant- en diersoorten te behouden.De grootschalige ontbossing zorgt voor meer broeikasgassen in de lucht, waardoor de aarde verder opwarmt.

Lees verder

Gemeenteraad Loppersum: Betrek inwoners zoveel mogelijk bij besteding van NPG geld

Het Rijk heeft met het Nationaal Programa Groningen (NPG) 1,15 miljard euro beschikbaar gesteld als compensatie voor de gevolgen van de aardbevingen. De voltallige gemeenteraad van Loppersum vindt dat de burgers betrokken moeten worden bij besluiten over besteding van dat geld. GroenLinks- raadslid Leo van Esch gaf de voorzet voor dat besluit met een motie. Hij wil voorkomen dat inwoners pas hun mening mogen geven als de plannen al bijna klaar zijn: "Wij willen dat de inwoners in een vroeg stadium worden betrokken bij de verdeling van dit geld. Dat het voor iedereen concreet duidelijk wordt waar dit geld naar toe gaat". 

 

Lees verder

GroenLinks is nog nooit zo groot geweest

Jesse Klaver

In de Eerste Kamer gaan we van 4 naar 9 zetels. De coalitie is haar meerderheid kwijt en wij hebben de sleutel in handen. Wij gaan onze winst inzetten om daadkrachtig klimaatbeleid af te dwingen. Om te zorgen dat die CO2-heffing er komt en mensen een lagere energierekening krijgen. Volgens de tussenstand verdubbelen we ook in de provincies: van 30 naar 61 zetels. Ik ben trots. Op iedereen die zo keihard werkt om onze idealen waar te maken.

Lees verder