Nieuws

Anneke Knip nieuwe fractievoorzitter GroenLinks Loppersum

De fracties van Groenlinks in de nieuwe gemeente Eemsdelta bereiden zich voor op de herindeling op 1 januari 2021. GroenLinks Loppersum en GroenLinks Delfzijl zullen samen met GroenLinks leden in Appingedam verder gaan als één afdeling: GroenLinks Eemsdelta. Verdere voorbereidingen op de aanstaande verkiezingen zijn ook te zien in de raadsfractie van GroenLinks Loppersum. Raadslid Anneke Knip wordt per 1 oktober a.s. de nieuwe fractievoorzitter.

Lees verder

GroenLinks Eemsdelta zoekt Campagnetijgers en Politieke Talenten!

In onze provincie hebben we het unieke geval dat er eind november 2020 verkiezingen gaan plaatsvinden. De gemeenten Appingedam, Loppersum en Delfzijl worden heringedeeld om per 1 januari 2021 samen verder te gaan als de gemeente Eemsdelta! Deze unieke verkiezingen, als enige verkiezingen in het land, brengen met zich mee dat we vanuit heel de provincie, of zelfs vanuit heel het land, ervoor kunnen zorgen dat we een fantastische campagne gaan neerzetten. En alles waar je samen voor gaat groeit!

Lees verder

Stop de vernietiging van het Amazonewoud

Roep Nederland en de EU op het nieuwe handelsverdrag met Brazilië niet te tekenen.

Het Amazone-regenwoud in Brazilië wordt in rap tempo vernietigd: elke minuut van elke dag verdwijnen er ongeveer 4 voetbalvelden aan onmisbare natuur. Grote delen staan nu in brand. Bosbranden, die vaak worden aangestoken en zo de oorspronkelijke bevolking van hun gronden verdrijven. Bomen in het Amazonewoud nemen dagelijks veel CO2 op en maken nog veel meer zuurstof. Dit regenwoud is daarom voor ons allemaal van onschatbare waarde om het klimaat en plant- en diersoorten te behouden.De grootschalige ontbossing zorgt voor meer broeikasgassen in de lucht, waardoor de aarde verder opwarmt.

Lees verder

Gemeenteraad Loppersum: Betrek inwoners zoveel mogelijk bij besteding van NPG geld

Het Rijk heeft met het Nationaal Programa Groningen (NPG) 1,15 miljard euro beschikbaar gesteld als compensatie voor de gevolgen van de aardbevingen. De voltallige gemeenteraad van Loppersum vindt dat de burgers betrokken moeten worden bij besluiten over besteding van dat geld. GroenLinks- raadslid Leo van Esch gaf de voorzet voor dat besluit met een motie. Hij wil voorkomen dat inwoners pas hun mening mogen geven als de plannen al bijna klaar zijn: "Wij willen dat de inwoners in een vroeg stadium worden betrokken bij de verdeling van dit geld. Dat het voor iedereen concreet duidelijk wordt waar dit geld naar toe gaat". 

 

Lees verder